En pinne bryter ingen svit

Postat: 22 november, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

Islanders lyckades inte bryta sin förlustsvit som nu är 13 matcher lång. Man lyckades ändå få med sig en poäng men med bättre uppmärksamhet från domarna hade det kunnat blivit full pott.

I en i övrigt ganska sömnig förstaperiod blev Mike Mottau (bilden) illa träffad i ögat av en puck, något som tvingade honom att uppsöka sjukhus. Annars var den största snackisen TV-kommentatorn Howie Rose dialog med Butch Goring som gick ut i sändning när de trodde att det visades reklam. Med frasen ”Let me know how this game turns out…not that I care” orsakade Rose en tittarstorm på både Twitter och forum. I den andra periodpausen kröp han till korset och bad offentligen om ursäkt och skyllde på tekniska problem och frustration över Islanders spel.

I den andra perioden kom Islanders igång på riktigt och tvingade Atlanta till en tidig time out. Med 13 sekunder kvar kunde också Michael Grabner peta in 1-0 mellan Pavelecs benskydd.

Men tidigt i den tredje perioden kom kvitteringen som kanske borde dömts bort på grund av handpassning. Antropov fick pucken på högersidan och man kunde se både försvarare och Rick DiPietro vifta med armarna för avblåsning. Men spelet fortsatte och Antropov kunde skjuta pucken förbi en kanske inte helt koncentrerad målvakt.

I förlängningen blev Islanders rejält uppsnurrat i förarbetet till Byfugliens vinstmål som han ostört kunde pricka in från slottet.

Ett litet steg framåt var det, speciellt var det kul att se DiPietro tillbaka då han spelade riktigt bra längst bak. Andra ljusglimtar var Blake Comeau och Jesse Joensuu. På onsdag spelar Islanders borta mot Columbus Blue Jackets.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Michael Grabner (Frans Nielsen, Radek Martinek) 39:47
  • 1-1 Nik Antropov (Andrew Ladd, Dustin Byfuglien) 42:25 PP
  • 2-1 Dustin Byfuglien (Tobias Enström, Andrew Ladd) 61:30
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s